4 september 2011

Lite helg nostalgi

Jag och mina syskon växte upp på landet och mitt i skogen. Fördelen med att växa upp på landsbygden är många. Flera av mina bästa barndomsminnen är från bygdens ungdomsgård, men innan jag blev gammal nog att hänga med de äldre barnen så ordnade hembygdsgården Disney kvällar. Nu snackar jag om de gamla klassiska Kalle Anka och Musse filmerna på en gammal projektor. Det var magiskt att se de gamla kortfilmerna med lite flimmer i bilden och med det surrande ljudet från projektorn i bakgrunden. 


På helgerna älskar jag att ta en generös sovmorgon, att komma ur sängen före klockan elva en lördag är ovanligt. Men igår så hade jag en heldag med familjen planerad ute på landet, så jag ramlade ur sängen redan klockan nio.  Som vanligt satta jag på tvn som sällskap medan jag bredde mina frukost mackor. Medan jag står där och försöker vakna så hör jag en liten välbekant melodi, det var Disneydags på tvåan. 


Det var bland annat den här lilla godbiten som visades.


Bildkälla: James Halperin

Ni bara måste kolla in denna lilla film från Disneys "Silly Symphony" serie, "The Cookie Carneval" från 1935, den är helt fantastisk om man är lika kär i bakverk som jag.
Så nu är det bara att försöka att välja en av alla de klassiska amerikanska bakverken från filmen och försöka sig på att få dom lika fina.

Kram2 kommentarer:

  1. Men ååååh vilken underbar film! <3 Jag har inte sett den förut. Gudars vad Disney kunde göra förr!

    SvaraRadera
  2. Jaa, de är så mysiga. Kolla den här också, kommer ihåg den sen jag var liten :)
    http://www.youtube.com/watch?v=y1fSDRKtWn0

    SvaraRadera