15 oktober 2011

En Chokladfestival för alla


I går åkte jag och ett gäng tjejer iväg från Linköping med Stockholm som mål. Kallt som attans var det på morgonen, men vi värmde upp bilen, fick bort frosten från rutorna och klämde in oss i vår minibuss. Det var en smidig resa hela vägen, så skönt att komma ut lite.
Jag har bara varit på chokladmässan som brukade hållas i Linköping förut, så jag visste ganska lite om hur det skulle vara på Chokladfestivalen i Stockholm. Men väl på plats förstod jag snabbt att det här var en chokladmässa för alla, inte bara fackfolk. 


Det fanns utställare i alla möjliga varianter, mer lättsamma och lekfulla till mer proffsiga och det fanns så många som var enormt duktiga på skyltning. Men i centrum var såklart alla olika ätbara konstverk. Praliner och choklad var det som dominerade mest på festivalen, men det fanns även lakrits, kola, kaffe, te och glass montrar. 
Fackfolk fanns det gott om, och det var lätt att prata med de flesta av utställarna, även om jag själv ibland är ganska blyg vid en första kontakt. Som tur var så kunde jag smita in i samtal och diskussioner mina arbetskamrater startat. Lite sneaky, men, men. Vi knöt en hel del nya kontakter och det var jättekul att gå runt och titta och provsmaka bland alla fina bord som dröp av godsaker. 


Efter vi fått "provsmaka lite" bland utställarna så kom vi till en kille som stod och sålde getost praliner och även andra chokladpraliner. Ni tänker säkert som jag gjorde, getost, det kan ju inte smaka gott i en pralin. Men som mamma alltid sa, man ska i alla fall smaka en gång innan man säger att något är äckligt. Så smaka gjorde vi, och OMG säger jag bara, det var det godaste jag smakat på hela festivalen, och garanterat hamnar pralinen på topp 3 av godsaker jag ätit. 
Det ironiska är att det var inte det flashigaste bordet eller det mest iögonfallande produkt förpackningarna som hade den godaste chokladen. Så det gäller att prova sig fram i chokladvärlden, så man inte missar godbitarna. Utställaren kom från Ölands Choklad och jag ångrar bittert att jag inte köpte med mig en hel drös av pralinerna hem. Men det nämndes att de kanske ska börja sälja dem online i framtiden, annars är det bara att fråga sin närmsta choklad handlare att köpa in deras produkter.


Snyggaste förpackningar (enligt mig) hade i alla fall Chokladfabriken.
Så fina!
Festivalen håller på hela helgen, så det finns en chans att åka dit om man skyndar sig. 

HEJ PUSS & TACK

För den här gången!3 kommentarer:

  1. Åh vad avundsjuk jag blir! Hade så gärna velat gå på chokladfestivalen men bor för långt bort.

    På onsdag öppnar jag webbutik - choklad finns med som en linje :) Weeee!

    SvaraRadera
  2. Åh vad kul, skicka gärna en länk när den kommit upp så ska jag kika in :)

    SvaraRadera