8 november 2011

Julklappstips

Jag älskar att handla julklappar, det är bland det bästa jag vet. Det blir oftast inget dyrt, men det ska vara personligt!


Ungefär hälften av de senaste årens jular har jag spenderat antingen med kryckor, eller med ett stort gips runt ena benet (har en knasig fotled). Så att hitta okonventionella sätt att handla julklappar var ett måste. 


Lösningen för att minska behovet av att trängas i butiker och att hitta roliga personliga julklappar?
Bildkälla: etsy.com


Det är hela världens marknadsplast för hantverk, smycken och med en ofantlig mängd andra handgjorda saker. Här finns också ett otroligt utbud av prylar för att själv pyssla och syssla med eget hantverk. 


Det bästa av allt, Etsy är plattformen för att skapa en direkt länk mellan handlaren och köparen. 


De har skapat en plattform där man lättare kan handla från utländska försäljare, klara kostnader för frakt och vara, och med ett säkert betalning system. Detta gör att mellanhänderna försvinner, vilket gör att det är lätt att hitta fynd och att hantverkaren har större möjligheter till vinst. 
____________________


Etsy är stort och utbudet enormt, så det kan vara bra att ha en idé om vad man letar efter och söka med engelska sökord på sidan. 


Vill man ha lite tips så kommer här några av mina senaste favorit butiker!

Oh it's Cute! Kawaii Cute Food Jewelry and more!


Bildkälla: www.etsy.com/shop/kawaiidesune

Till alla som gillar toksöta saker och alla baknördar!
Hennes smycken är enormt söta och fint gjorda, perfekt till en baknörd som mig! Hon kommer från Honolulu och skickar sina smycken över hela världen, frakten ligger på cirka 25 kr.

____________________


Bildkälla: www.etsy.com/shop/k13shima

Till karamell kokaren och paketinslagningsnörden!
Perfekta lösningar för att ge bort hemmagjort julgodis, eller även köpegodis för den delen. Drivs av en tjej från Otario i USA, hon gör så fina saker! Även hon skickar över hela världen, frakten ligger på cirka 35kr.

____________________


Bildkälla: www.etsy.com/shop/WhysperFairy

Till smyckes makaren och pysslaren!
Det här är paradiset för att köpa små formar att skapa lersmycken med. Hon skapar små söta redskap så att man själv kan sitta hemma och skapa enormt gulliga smycken eller andra dekorativa prylar till paket, nyckelringar osv. Frakten ligger runt 25 - 30 kr från USA, funderar starkt på att beställa lite prylar från henne när jag har lite pengar över. Perfekta prylar för alla vi som älskar pyssel.
____________________


Bildkälla: www.etsy.com/shop/shimrita

För cupcake nörden!
Här är det cupcakes i fantastiska proportioner som gäller, här finns smycken, dörrknoppar, julkulor, skyltnings cupcakes och en rad andra cupcakes och en del andra sötsaker. Frakten varierar en del beroende på storleken på de olika varorna från 25 - 80 kr ungefär. 

____________________

Detta är bara en mikro del av vad som finns att hitta på Etsy. 

Etsy är en perfekt sida att sitta och titta på i ett par timmar om man åkt på förkylning. Det är lätt att fastna, så se upp!

Nu blir det lite pyssel här hemma, kuddfodral ska sys och kylen med frostfack ska frostas av.

Ta hand om er i höstmörkret.

Kramis
2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag har en tävling i min blogg där man kan vinna 2 lyxiga produkter från Stockholmsgruppen cosmetics!

  Perfekt julklapp!

  Du får gärna vara med :)

  http://vickelido.blogg.se/2011/november/vinn-produkter-fran-stockholmsgruppen.html

  MVH Victoria

  SvaraRadera